Sebzeleri nasıl daha uzun taze tutabiliriz?
Paylaş :

Aldığınız sebze ve meyvelerin uzun sürede tüketilmesi için iyi şekilde saklanması gerekir. Her sebze ve meyve aynı koşullarda muhafaza edilmemektedir. Tazeliğini koruması için yeşillikler, kök sebzeler ve meyveler farklı yöntemlerle buzdolabında ya da raflarda saklanabilir. Sizlere bu konuda yardımcı olacak bu yazımızda, aklınızdaki sebze ve meyveler nasıl muhafaza edilir sorusunu yanıtlayacağız. Sebze ve meyvelerin çürümesine neden olan etilen gazı, olabildiğince önlendiğinde çürümeye engel olabilirsiniz. Besinlerin tazeliği kaybolmadan değerlendirmek gereklidir. Bu nedenle sebze ve meyveleri ayrı ayrı taze tutmanız önerilir. Çürümeden, kokmadan ilk günkü tazeliğini koruyan sebze ve meyveleri elde etmenin yollarından biri de sebze ve meyveleri en taze şekilde tedarik ediyor olmanızdır. Burada devreye Flood giriyor en taze meyve ve sebzeleri size ulaştırıyoruz.

Göktürk en iyi manav

Kemerburgaz en iyi manav

 

Meyve, Sebze ve Yeşillikler Uzun Süre Nasıl Saklanır?

1) Oda Sıcaklığında Kalması Gereken Sebzeler

  • Sebzeler nasıl saklanır sorusunu yanıtlarken bazılarının buzdolabına girmemesi gerektiğini hatırlatmalıyız.
  • Salatalık ve dolmalık biber gibi en sık tüketilen sebzeler, oda sıcaklığını sevmektedir.
  • Buzdolabındaki soğukluk bu tür sebzelerin yapısını bozacağı için tüketim ömrü çok kısa olacaktır.
  • Sivri biber, salatalık, dolmalık biber aldığınızda güneş görmeyen serin ve oda sıcaklığı korunan yerlerde saklayabilirsiniz.

2) Doğranmış Sebzeler

  • Dilimlenmiş ve doğranmış sebzeler nasıl muhafaza edilir diyenler için hafif sulu bir kap öneriyoruz.
  • Doğranmış sebzelerin oksijenle temasının kesilmemesi için yer aldığı saklama kabına biraz su eklemeniz gerekir.
  • Sulu kapta bekleyen doğranmış sebzeleri 3 gün içinde tüketmeye özen gösteriniz.

3)Soğan ve Patates

  • Sebze saklama yöntemleri söz konusu olduğunda pek çok kişi soğan ve patatesleri aynı yerde sakladığını ifade eder. Ancak bu yöntem doğru değildir.
  • Soğan ve patateslerin birbirini nemlendirmemesi için ayrı yerlerde muhafaza edilmemesi gerekir.
  • Patateslerin filizlenip çürümeye başlamasını önlemek adına soğanla teması kesilmelidir.
  • Bu iki sebze havadar ortamda ve sudan uzak şekilde korunmalıdır.

4)Muz

  • Meyveler nasıl saklanır konusuna değinmek gerekir. Özellikle de muzun çürümeden muhafaza edilmesi çok önemlidir.
  • Muzu genellikle buzdolabına alanlar vardır fakat muz oda sıcaklığında beklemesi gereken tropikal meyvelerden biridir.
  • Eğer olgunlaşmış muz aldıysanız; saplarını streç filmle sarıp oda sıcaklığında koruyabilirsiniz.
  • Henüz olgunlaşmamış muz aldıysanız ve kısa sürede olgunlaşmasını istiyorsanız; yanına 1 adet elma ekleyerek bir sepet içinde odada bekletebilirsiniz.
  • Mevsimi dışına muz yemek isterseniz; derin dondurucu poşetlerine dilimlenmiş muzu ekleyerek saklayabilirsiniz. Bu şekilde smoothie ve bebeklere püre hazırlayabilirsiniz.

5)Karanlık Seven Sebzeler

  • Bazı sebzeler güneş ışığını görmeden de canlılığını koruyabilir.
  • Soğan ve sarımsak güneşten uzak bir yerde saklanması gereken besinlerden biridir.
  • Delikli sepet içinde, nemden uzak bir ortamda soğan ve sarımsakları saklayabilirsiniz.
  • Sarımsak soymak sizi çok yoruyorsa; tek seferde bütün sarımsakları soyup derin dondurucu poşetinde saklayabilirsiniz. Dondurucudan çıkarıp yemeklere ekleyebilirsiniz.

6)Domates

  • Buzdolabında en kısa sürede çürüme gösteren sebzelerden biri domatestir. Domatesler sap kısımlarından çürümeye başlar.
  • Domatesleri uzun bir zaman diliminde tüketmek isterseniz; sapları yukarı bakacak şekilde buzdolabı rafına dizmelisiniz.

Sebze ve Meyveleri Saklarken En Sık Yapılan Hatalar

Sebze ve meyveleri yanlış yöntemlerle saklarsanız birkaç gün içinde çoğunun çürüdüğünü görebilirsiniz. İşte sebze ve meyvelerin kısa sürede çürümesine neden olan yanlış yöntemler:

  • Kök sebzelerin, yeşilliklerin ya sa saplı sebzelerin yıkandıktan sonra çok iyi kuruması önerilir.
  • Sulu kalan ve buzdolabında saklanan sebze ve meyveler, fazla nemden dolayı küflenmeye başlar.
  • Yumuşak sebze ve meyveler, üst üste dizildiğinde ağırlığın etkisiyle kökleri ve sapları gevşetir. Bu durum da erkenden çürümeye neden olur.
  • Buzdolabında sebze ve meyveleri çok iyi saklamak için buzdolabı poşetlerinden yardım alabilirsiniz.
  • Her sebze ve meyve için ayrı saklama kabı kullanmamak, farklı kokuların dolap içine yayılmasına neden oluyor. Kötü koku oluşumuna engel olmak için her birini ayrı kaplarda muhafaza edebilirsiniz.
  • Sebze ve meyve rafları, besinlerin hava almasını sağlar. Bu rafların kullanılmaması, çürümeye davet çıkarır.
  • Sebzelerin ve meyvelerin nefes aldığını unutmamak gerekir. Bu nedenle ağzı kapalı saklama kapları ya da poşetler kullanmak doğru bir yöntem değildir.
  • Sebze ve meyvelerin hava almasını sağlayan delikli poşetler, fileler ve özel bölmeli saklama kapları size bu konuda yardım edecektir.
  • Havuçların yeşil saplarıyla beraber saklanması, nemi çekeceği için sapların kesilmesi önerilir. Böylece hem nem çekmesini önlersiniz, hem de buzdolabında daha konforlu şekilde muhafaza edebilirsiniz.

Güvende Hisset

256 Bit SSL ile Güvende Alışveriş

Siparişini Oluştur

Adresine Gelsin

Müşteri Hizmetleri

05385069698 Müşteri hizmetleri

0538 506 96 98 - 0 212 823 14 27

Müşteri Hizmetleri 09:00 - 18:30

 

Copyright©  www.medyaprime.com 2022